ikan siakap mesti yang segar serai bawang putih bawah besar stok ayam air limau nipis tanpa biji | cili padi gula secukup rasa daun sup satu sudu teh sedikit tepung jagung 2 cawan air |
Cara: | |
Masukkan stok ayam yang yang dicampur dgn dua cawan air kedalam kuali dgn api yang sederhana. Ketuk Serai, bawang putih Masukkan tepung jagung , campuran air limau nipis tanpa biji bersama gula semua bahan ini di masukkan dlm stok ayam yang mendidih di atas dapur masukkan ikan siakap yang segar dan siap di kelar ke dlm kuali tadi tabur hirisan cili pada dan daun sup dan hiriasn bawang besar tutup kuali sehingga masak dan sedia dihidangkan |
weloveweshare
- cinta is love (29)
- kongsikongsi (38)
- masak-masak (2)
- motivasi diri (8)
- shaklee (2)
- weloveislam (22)
Sunday, 12 June 2011
ikan tilapia kukus ala thai..
whoaaa....poklong bagi saya ikan tilapia...pikir2....nak buat ape yee...pastu tetiba teringat rasa nak makan ikan kukus..wahh..nak buat ikan kukus lahh..hehehe...
Labels:
masak-masak
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
kata anda..