Daging itik tinggi dengan vitamin B dan membantu penghadaman
makanan.itulah khasiat di sebalik makan daging itik.seperti yang sedia
maklum daging itik mengeluarkan bau hamis, tetapi kita boleh pelbagaikan
daging itik dengan menggayakan masakan seperti itik panggang atau itik
berempah atau sebagainya.cara masakan ini dapat menarik minat untuk
mencuba masakan daging itik.
Penghidap penyakit jantung atau penghidap
kolesterol yang tinggi perlu menghadkan masakan berasaskan daging itik
kerana ianya mengandungi kandungan kolesterol adalah tinggi. kajian
turut dijalankan di mana kandunan daging itik turut mengandungi folik
yang boleh memberi kebaikan kepada ibu-ibu mengandung macam ai ni.juga telur itik
sedap dimakan dengan cara membuat telur goreng atau telur masin bagi
ibu- ibu di luar sana gemar memasak resepi telur itik masak lemak cili
padi.
nyummsss, macamm sedap je! jom petang ni cari itik panggang yang halal!
Selamat berbuka puasa~
No comments:
Post a Comment
kata anda..