weloveweshare

Monday, 6 July 2015

khasiat daging itik

Daging itik tinggi dengan vitamin B dan membantu penghadaman makanan.itulah khasiat di sebalik makan daging itik.seperti yang sedia maklum daging itik mengeluarkan bau hamis, tetapi kita boleh pelbagaikan daging itik dengan menggayakan masakan seperti itik panggang atau itik berempah atau sebagainya.cara masakan ini dapat  menarik minat untuk mencuba masakan daging itik.



Penghidap penyakit jantung atau penghidap kolesterol yang tinggi perlu menghadkan masakan berasaskan daging itik kerana ianya mengandungi kandungan kolesterol adalah tinggi. kajian turut dijalankan di mana kandunan daging itik turut mengandungi folik yang boleh memberi kebaikan kepada ibu-ibu mengandung macam ai ni.juga telur itik sedap dimakan dengan cara membuat telur goreng atau telur masin bagi ibu- ibu di luar sana gemar memasak resepi telur itik masak lemak cili padi.

nyummsss, macamm sedap je! jom petang ni cari itik panggang yang halal!
Selamat berbuka puasa~

No comments:

Post a Comment

kata anda..